Nieuw: De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog

Bekijk deze Bosatlas  
Over de Bosatlas
De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog

De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog

Vrijheid en onvrijheid in kaart en beeld

Het verhaal van De Tweede Wereldoorlog in de unieke Bosatlasaanpak. Heldere kaarten, gedetailleerde infographics en authentiek fotomateriaal laten de Tweede Wereldoorlog zien op een nieuwe manier.
 
De Tweede Wereldoorlog in al zijn facetten
 
  • Botsing van ideologieën in het interbellum
  • Inval, collaboratie, verzet, holocaust, oorlog in Nederlands-Indië, bevrijding
  • Dekolonisatie, Koude Oorlog, vredesmissies, Srebrenica, herdenken en vieren

In gesprek met Peter Vroege, Uitgever Bosatlassen

De wereld verandert, de Bosatlas verandert mee

Al meer dan 140 jaar is De Bosatlas onlosmakelijk verbonden met het aardrijkskundeonderwijs.  En jarenlang is de Bosatlas bij het eindexamen gebruikt. Na dit jaar niet meer. Jammer, vinden veel docenten én Bosatlas-uitgever Peter Vroege. Maar Vroege weet ook dat de Bosatlas niets van zijn belang voor het onderwijs is kwijtgeraakt. “De atlas is en blijft de ruggengraat van het vak aardrijkskunde”.

In gesprek met Peter Vroege, Uitgever Bosatlassen

De Bosatlastentoonstelling

De naamsbekendheid van de Bosatlas is enorm, en reikt tot ver buiten de muren van de school. Maar wie was Pieter Roelf Bos en wat bewoog hem tot het in kaart brengen van de wereld? Hoe komen kaarten tot stand, toen en nu, en welk verhaal vertellen zij? En hoe kan het dat de Bosatlas zich al bijna 150 jaar in het onderwijs en daarbuiten staande weet te houden? Deze tentoonstelling geeft op een verrassende en speelse wijze antwoord op deze en veel meer vragen.

De Bosatlastentoonstelling