NIEUW: De Bosatlas van het Nederlandse voetbal!

16-11-2017

Volkssport nummer 1 veelzijdig in kaart gebracht. Vandaag verschijnt De Bosatlas van het Nederlandse voetbal, Tom Egbers krijgt het eerste exemplaar overhandigd.

Er is geen sport in Nederland die zo dicht bij de Nederlander staat. Bijna 94 procent van de Nederlandse bevolking woont hooguit drie kilometer van een voetbalveld. En naast de voetbalvelden zijn er de straatnamen, de sportpagina’s in de kranten en is ‘ons’ voetbal bekend in het buitenland. De Bosatlas van het Nederlandse voetbal brengt deze volkssport breed in kaart. Met thema’s als de amateurs en de profs, voetbal en de maatschappij, en de rol van de commercie. De atlas is tot stand gekomen in samenwerking met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de KNVB.

De Bosatlas van het Nederlandse voetbal toont duizenden clubs, stadions en de complete infrastructuur van het voetbal. Er is aandacht voor prof- en amateurvoetbal, (kunst)grasvelden, de prestaties binnen en buiten de landsgrenzen, clubculturen en de media. Ook is te zien dat het Nederlandse voetbal in WO I met bijna 200 nieuwe clubs uitgroeit tot een heuse volkssport. De atlas belicht verder onlosmakelijk met het voetbal verbonden onderwerpen als salarissen, transfers, de talloze fans, veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid.
 
De Bosatlas van het Nederlandse voetbal
Verkrijgbaar vanaf 16 november voor € 29,95. Vanaf 1 januari 2018  geldt de reguliere prijs van € 39,95
 
Dat voetbal mateloos populair is in Nederland blijkt wel uit het aantal seizoenskaarten dat wordt afgenomen om profvoetballers te zien spelen, net als de minimale afstand die liefhebbers hoeven af te leggen om bij een voetbalclub te zijn.   
 

 

Over Noordhoff Uitgevers en De Bosatlas 
Het Groningse Noordhoff Uitgevers is sinds 1877 uitgever van de overbekende De Grote Bosatlas – 55 edities zijn tot op heden van dit standaardwerk verschenen. Naast schoolatlassen geeft Noordhoff Uitgevers ook atlassen uit voor de consumenten- en de zakelijke markt. Complexe situaties en gebeurtenissen terugbrengen tot de essentie, weergegeven in cartografische verhalen, dat is wat alle Bosatlassen bindt.