Bosatlas van de veiligheid

  • Schitterende luchtfoto's, kaarten en infographics op basis van feiten
  • Brengt in kaart hoe het in Nederland is gesteld met de veiligheid
  • Heldere uitleg over feiten en perceptie op basis van onder andere statistieken
Bestel De Bosatlas van de veiligheid

Over De Bosatlas van de veiligheid

Deze atlas toont in 10 hoofdstukken de essentie van alles wat in Nederland speelt rond het thema veiligheid aan de hand van schitterende luchtfoto's, kaarten en infographics. Aan de orde komen onder andere persoonlijke veiligheid, waterveiligheid, cybercriminaliteit en internationaal terrorisme. De Bosatlas van de veiligheid is bestemd voor een breed publiek en verkrijgbaar bij de boekhandel.

Veiligheid gaat over de bescherming van mensen tegen gevaren van buiten, zoals geweld, ongevallen, rampen en incidenten. Zulke gevaren en dreigingen zijn er altijd en overal geweest, in vele vormen: ongelukken in en om het huis, pesterijen op school, verkeersongelukken, milieuvervuiling, voedselvergiftigingen, kleine en grote criminaliteit, infectieziekten en besmettingen, oorlogsgeweld. Recente ontwikkelingen zijn de intensivering van religieus terrorisme en de opkomst van cybercriminaliteit.

In deze Bosatlas maken we belangrijke feiten en cijfers over al deze vormen van veiligheid toegankelijk voor een breed publiek. Dat doen we op een visueel aantrekkelijke manier, met talloze kaarten, diagrammen en infographics. 

Bekijk het studio interview met Henk Leenaers in Nieuwsuur d.d. 30 november 2017

 

 

De Bosatlas van de veiligheid in de les

Gezien het belang van actuele kennis over veiligheid voor leerlingen, is de Bosatlas van de veiligheid in een gelimiteerde oplage gratis verstrekt aan het onderwijs. Er is een speciaal lespakket bij deze atlas ontwikkeld in de vorm van een docentenhandleiding en een leerzame quiz om te gebruiken tijdens de lessen. Bovendien hebben scholen gratis toegang tot De Bosatlas van de veiligheid Online, zodat de docent alle kaarten en figuren in de klas kan presenteren en gebruiken.  

Voor docenten:

Docentenhandleiding
In deze docentenhandleiding krijgt u handvaten en kaders over hoe u een les met de Bosatlas van de veiligheid in kunt vullen. 

Quiz
Om uw lessen met de Bosatlas van de veiligheid nóg leuker te maken hebben we een leerzame quiz ontwikkeld. 

De Digitale Bosatlas
Om de code te activeren, gaat u naar bosatlasveiligheid.online.nl.
Nadat u bent ingelogd, kunt u de activeringscode - W00EYE6-5JCN4S9-SCEXHGA-A6A47V9 - invullen en krijgt u toegang tot het online product.


Hulp nodig bij het inloggen? 

De totstandkoming van deze uitgave en de distributie in het onderwijs zijn mede mogelijk gemaakt door: