NIEUW: Bosatlas van de veiligheid

  • Schitterende luchtfoto's, kaarten en infographics op basis van feiten
  • Brengt in kaart hoe het in Nederland is gesteld met de veiligheid
  • Heldere uitleg over feiten en perceptie op basis van onder andere statistieken
Bestel De Bosatlas van de veiligheid

Over De Bosatlas van de veiligheid

Deze atlas toont in 10 hoofdstukken de essentie van alles wat in Nederland speelt rond het thema veiligheid aan de hand van schitterende luchtfoto's, kaarten en infographics. Aan de orde komen onder andere persoonlijke veiligheid, waterveiligheid, cybercriminaliteit en internationaal terrorisme. De Bosatlas van de veiligheid is bestemd voor een breed publiek en verkrijgbaar bij de boekhandel.

Veiligheid gaat over de bescherming van mensen tegen gevaren van buiten, zoals geweld, ongevallen, rampen en incidenten. Zulke gevaren en dreigingen zijn er altijd en overal geweest, in vele vormen: ongelukken in en om het huis, pesterijen op school, verkeersongelukken, milieuvervuiling, voedselvergiftigingen, kleine en grote criminaliteit, infectieziekten en besmettingen, oorlogsgeweld. Recente ontwikkelingen zijn de intensivering van religieus terrorisme en de opkomst van cybercriminaliteit.

In deze Bosatlas maken we belangrijke feiten en cijfers over al deze vormen van veiligheid toegankelijk voor een breed publiek. Dat doen we op een visueel aantrekkelijke manier, met talloze kaarten, diagrammen en infographics. 

Bekijk het studio interview met Henk Leenaers in Nieuwsuur d.d. 30 november 2017

 

 

De totstandkoming van deze uitgave en de distributie in het onderwijs zijn mede mogelijk gemaakt door: