De Bosatlas van het Nederlandse voetbal

  • Een reis langs de velden in kaart en beeld
  • Brengt de volkssport van Nederland in kaart
  • Honderden kaarten, afbeeldingen en foto’s
  • Aandacht voor de historie van deze volkssport
Bestel de atlas

Over de Bosatlas van het Nederlandse voetbal

De nieuwe Bosatlas van het Nederlandse voetbal brengt de volkssport van Nederland in kaart.

Bekijk de honderden kaarten, afbeeldingen en foto’s die laten zien waar de clubs en de stadions zitten. Volg spelers, trainers, sportjournalisten, clubs en het Nederlands elftal.
Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor de historie van deze volkssport en waarom er werd gevoetbald in de Eerste én Tweede Wereldoorlog.

De Bosatlas van het Nederlandse voetbal neemt je mee op reis langs de velden in kaart én beeld. Er is geen sport in Nederland die zo dicht bij de Nederlander staat. Bijna 94 procent van de Nederlandse bevolking woont hooguit drie kilometer van een voetbalveld. En naast de voetbalvelden zijn er de straatnamen, de sportpagina’s in de kranten en is ‘ons’ voetbal bekend in het buitenland.

De Bosatlas van het Nederlandse voetbal brengt deze volkssport breed in kaart. Met thema’s als de amateurs en de profs, voetbal en de maatschappij, en de rol van de commercie. De Bosatlas van het Nederlandse voetbal is tot stand gekomen in samenwerking met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de KNVB. 

Bekijk en lees over de duizenden clubs, de stadions en de complete infrastructuur van het voetbal. Er is aandacht voor prof- en amateurvoetbal, (kunst)grasvelden, de prestaties over de landsgrenzen, clubculturen en de media. Ook is te zien dat het Nederlandse voetbal in WO I met bijna 200 nieuwe clubs uitgroeit tot een heuse volkssport. De atlas belicht verder onlosmakelijk met het voetbal verbonden onderwerpen als salarissen, transfers, de talloze fans, veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid.