De Bosatlas voor het Basisonderwijs

Nieuw: De Junior Bosatlas 7e editie

Nieuw: De Junior Bosatlas 7e editie

De wereld verandert, de Bosatlas verandert mee! Van de meest gebruikte atlas op de basisschool is de 7e editie verschenen. Deze nieuwe editie bevat duizenden kleine en grote wijzigingen ten opzichte van de 6e editie. Nieuwe snelwegen en treinverbindingen, de nieuwste gegevens over neerslag en temperatuur, nieuwe inwonersaantallen en meer!

De Junior Bosatlas 7e editie bevat 17 nieuwe topografiekaarten, gebaseerd op de Cito 100 lijst. Deze kaarten sluiten aan bij de nieuwe topografieleerlijn: Mijn eigen Bosatlas. Een moderne aanpak om topo te leren, speciaal ontwikkeld bij De Junior Bosatlas 7e editie. Ieder van de 17 regio’s wordt verkend in een speelse en toegankelijke introductievideo, waarna de leerling met zijn eigen werkatlas zelfstandig aan de slag kan. Met Mijn eigen Bosatlas leert de leerling gestructureerd omgaan met de atlas en bouwt op deze manier een geografisch wereldbeeld op: de basis voor alle wereldoriëntatie-onderwijs. 

De Bosatlastentoonstelling

De naamsbekendheid van de Bosatlas is enorm, en reikt tot ver buiten de muren van de school. Maar wie was Pieter Roelf Bos en wat bewoog hem tot het in kaart brengen van de wereld? Hoe komen kaarten tot stand, toen en nu, en welk verhaal vertellen zij? En hoe kan het dat de Bosatlas zich al bijna 150 jaar in het onderwijs en daarbuiten staande weet te houden? Deze tentoonstelling geeft op een verrassende en speelse wijze antwoord op deze en veel meer vragen.

De Bosatlastentoonstelling